Нерегламентиран митинг в подкрепа на арестувания губернатор на Хабаровската територия Сергей

...
Нерегламентиран митинг в подкрепа на арестувания губернатор на Хабаровската територия Сергей
Коментари Харесай

Нерегламентиран митинг в подркрепа на арестуван губернатор събра около 10 000 души

Нерегламентиран протест в поддръжка на арестувания губернатор на Хабаровската територия Сергей Фургал в Хабаровск събра в събота до 10 000 души , съгласно формалния уебсайт на кметството, написа ТАСС. Според източника, днешният брой хора е бил с 30% по-малко, в сравнение с през предишния уикенд. Протестиращите още веднъж се разхождали по централните улици на града и крещели лозунги в поддръжка на задържания шеф на Хабаровска територия Сергей Фургала.
Полицията не се е намесила в демонстрациите и не е задържала протестиращи. Освен това, чиновниците на реда раздадоха защитни медицински маски на всички участници в митинга по отношение на напрегнатата епидемиологична обстановка. В събота градът преживяваше доста горещо време през целия ден. Температурата на въздуха в Хабаровск доближи плюс 35 градуса. Според обновената информация на районното държавно управление в Хабаровск са регистрирани няколко незабавни повиквания за участниците в шествието. 5-ма от тях - с топлинен удар и високо кръвно. Те са получили здравна помощ на място. Един човек е бил признат в болница с диагноза предсърдно мъждене. По-рано районното министерство на опазването на здравето заяви, че към 10 души са потърсили здравна помощ.
Нерегламентираните акции поради ареста на Фургал се организират в Хабаровск от края на предходната седмица, макар възбраната за всеобщи прояви заради пандемията на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР